Iata solutia simpla care ii garanteaza copilului dvs. NOTA 10 la examenul de Evaluare Nationala la Limba Romana, de la sfarsitul clasei a VIII-a!

Capcanele Literaturii Romane
 
Capitolul I. Receptarea mesajului oral. Utilizarea corecta a limbii romane in producerea de mesaje orale. Receptarea
mesajului scris, din texte literare si non-literare. 
 1. Observarea textului
 2. Actiunea
 3. Interpretarea textului
 4. Concluzie
Capitolul II. Utilizarea corecta a limbii romane in producerea de mesaje scrise, in diferite contexte de realizare
 1. Rezumatul
 2. Apartenenta la genul epic
 3. Caracterizarea unui personaj
 4. Redactarea unui text de opinie despre mesajul unui text
 5. Definirea descrierii
 
Capcane Ale Limbii Romane Pentru Gimnaziu
 
 1. Vocabular (categorii lexicale, mijloace de imbogatire a vocabularului)
 2. Fonetica
 3. Morfologie (substantivul, articolul, adjectivul, numeralul, pronumele, verbul, adverbul, prepozitia, conjunctia)
 4. Sintaxa propozitiei si a frazei
Stimate parinte,
 
Va rugam sa nu ignorati primul hop serios din viata copilului dvs.: examenul de Evaluare Nationala la Limba Romana, de la sfarsitul clasei a VIII-a.
 
E un eveniment a carui importanta, evident, nu mai trebuie subliniata. De nota la acest examen depinde admiterea la liceu si, desigur, va doriti ca liceul la care intra copilul dvs. sa fie cu prestigiu, cu profesori de top si cu un anturaj de buna factura, care sa nu va expuna copilul la tentatii periculoase si la influente negative.
 
Ce puteti face dvs.? Cum va puteti ajuta copilul?
Cum va puteti asigura ca va lua o nota excelenta la examenul de evaluare nationala la limba romana?
 
Puteti sa va ajutati copilul oferindu-i modalitatea optima de pregatire pentru acest examen. Iar aceasta modalitate consta in utilizarea unui instrument extraordinar – anume memoratorul Capcanele GRAMATICII si LITERATURII Romane  – care foloseste cele mai accesibile si mai eficiente metode de pregatire a copiilor din clasele V-VIII la disciplina limba si literatura romana.


 
Ce este un memorator?
Care sunt marile avantaje pe care i le ofera copilului dvs.?
 
Memoratorul este o brosura de cca 150 de pagini, format de buzunar, care prezinta intr-o forma concisa (dar completa), coerenta, logica si usor de asimilat tot ce trebuie sa stie copilul dvs. pentru a promova cu brio examenul de Evaluare Nationala la Limba Romana, de la sfarsitul clasei a VIII-a.
 
Care sunt marile avantaje ale unui memorator?
 
1. Comprima manuale intregi de scoala in doar 150 de pagini format de buzunar.
Astfel, informatia esentiala poate fi parcursa si recapitulata in doar cateva zeci de minute.
 
2. Poate fi luat oriunde si rasfoit rapid ori de cate ori este nevoie. In acest mod, neclaritatile se pot lamuri pe loc, oricand (mai putin in timpul examenului, desigur).
 
3. Este complet. Nu exista aspect important din materia de examen care sa nu fie abordat si explicat limpede, pe intelesul oricui.
 
4. Ofera siguranta si incredere copilului dvs. Ce poate fi mai linistitor pentru el decat sa stie ca, orice i-ar pica la examen, respectivul subiect a fost deja atins in Memorator si, in consecinta, el (copilul) are deja un punct de plecare solid?
 
Sunt avantaje care, lucru verificat in practica, sporesc eficienta procesului de pregatire si ii dau copilului un excelent sentiment de siguranta la examen. Reusita este astfel asigurata!
 
Memoratorul Capcanele GRAMATICII si LITERATURII Romane are doua sectiuni – Capcanele Literaturii Romane si Capcanele Gramaticii Romane – prin care se asigura un contact optim cu materia de examen, un contact bazat nu pe insusirea mecanica a unor notiuni, ci pe gandire libera, pe logica, pe imaginatie creatoare, pe trecerea unui text literar prin filtrul personal al copilului.
 
Este singurul tip de contact care garanteaza reusita ulterioara la examene (la toate examenele legate de limba romana). Plus ca stapanirea la perfectie a limbii romane, capacitatea de a intelege o opera literara si pasiunea pentru lectura sunt lucruri specifice unei persoane deosebite, cultivate si respectate de cei din jur. Si, cu siguranta, va doriti ca si copilul dvs. sa devina o astfel de persoana.Acest Memorator ii asigura copilului dvs. exact pregatirea de care are nevoie!
 
A. Sectiunea Capcanele Literaturii Romane ii formeaza copilului dvs. capacitatea de receptare altfel a analizelor literare. Nu ca o aglomerare de informatii despre opere, ci ca o suma de valori identificate gratie propriului simt critic – aspect care isi va dovedi utilitatea mai ales in cazul analizelor textelor la prima vedere, domeniu unde nu intamplator in ultimii ani au fost cele mai mari probleme.
 
Sectiunea aceasta il ajuta pe copilul dvs. sa stapaneasca la perfectie abilitatile urmarite de Ministerul Educatiei (si care, evident, sunt punctate prin baremul de corectare):
 
1. Receptarea mesajului oral in diferite situatii de comunicare
2. Utilizarea corecta si adecvata a limbii romane in producerea de mesaje orale in situatii de comunicare monologata si dialogata
3. Receptarea mesajului scris, din texte literare si non-literare, in scopuri diverse
4. Utilizarea corecta si adecvata a limbii romane in producerea de mesaje scrise, in diferite contexte de realizare, cu scopuri diverse
 
Parcurgeti, va rugam, sumarul complet al sectiunii Capcanele GRAMATICII si LITERATURII Romane prezentat in coloana alaturata.
 
 
B. In sectiunea Capcanele Gramaticii Romane se clarifica eterna confuzie intre “valoare morfologica” si “valoare sintactica”, intre “parte de vorbire” si “parte de propozitie”. Sunt prezentate si explicate limpede, cu exemple, toate informatiile esentiale despre substantiv, verb, pronume, articol, adjectiv etc., precum si despre subiect, predicat, atribut, complement, despre tipurile de relatii in fraza.
 
Sunt abordate 4 mari domenii:
 
• Vocabular
• Fonetica
• Morfologie
• Sintaxa
 
Si pentru fiecare subpunct al acestor domenii exista o rubrica speciala de “Capcane”, unde sunt semnalate cele mai frecvente erori care se pot face si unde sunt prezentate mici trucuri pentru identificarea solutiilor corecte.


Memoratorul, realizat de dna prof. dr. Oana Chelaru (cu o experienta de 25 de ani in comisiile de evaluare pentru admiterea la liceu), va ofera:
 
 • exemple de subiecte tratate cap-coada, in maniera ideala pentru obtinerea unui punctaj maxim (copilul are astfel niste modele clare despre cum ar trebui sa arate lucrarea lui)
 • explicatii usor de inteles despre notiunile teoretice de baza (ce inseamna specie literara, ce inseamna descriere obiectiva sau procedee de expresivitate)
 • recomandari privind modul cum trebuie intelese si tratate subiectele, recomandari care ii asigura copilului o suma de repere de mare ajutor si care ii permit sa rezolve eficient orice subiect
 
Acest memorator transforma in realitate 3 mari dorinte ale dvs.:
 
A. Sa va vedeti copilul admis la unul dintre cele mai bune licee din oras
 
B. Sa traiti alaturi de el un incredibil sentiment de implinire
 
C. Sa va bucurati ca, iata, copilul dvs. se dovedeste capabil sa gestioneze cu succes asemenea situatii importante (examene), in care este pe cont propriu.
 
Asta va doriti, nu-i asa?
Memoratorul Capcanele Limbii Romane pentru Gimnaziu va garanteaza ca aceste dorinte ale dvs. vor deveni realitate.Parerea clientilor:

“Anul trecut, baiatul nostru a sustinut Evaluarea Nationala. M-a innebunit cu intrebarile! Cum se scrie corect: intr-o data sau intr-odata? Cand asa si cand altminteri? Da’ aici ce este adjectiv sau adverb? Si tot asa… Anul acesta, intra mezina in focurile pregatirii pentru examen. Dar sunt sigur ca o sa fie mult mai usoara! In plus, acum avem memoratorul Capcanele...! Vad ca deja studiaza atent exercitiile de la fiecare capitol si-mi spune ca i se pare totul foarte logic si usor! E ceva, nu? Va multumim pentru ajutor! Ce bine era sa-l fi avut si anul trecut!” Serban N., Timisoara
 
“Se vede clar ca autoarea lucreaza cu copiii si stie unde acestia intampina greutati, dar mai ales ii atentioneaza si le ofera solutii.Un pedagog daruit! Mai rar asa ceva!”- Georgiana S., Fagaras
 
“Ma bucur ca am reusit sa iau aceasta lucrare. Si la ce pret! Fetita mea are examen de Evaluare Nationala in vara. “Capcanele Limbii Romane pentru Gimnaziu ” i-a fost recomandata chiar de profesoara de romana de la clasa, pentru exercitiu, inca din vacanta. Foarte buna culegerea!” Ana I., Bucuresti
 
“Poate va vine sa radeti, dar alaturi de fetita mea am rememorat anumite reguli ale limbii romane pe care, marturisesc le uitasem. Ba pe unele nici nu-mi amintesc sa le fi invatat! Aceasta lucrare mi se pare un instrument excelent pentru copii. Complex, clar si mai ales cu multe exemple.Felicitari autorilor!”- Tania D., Constanta
 Memoratorul “Capcanele Limbii Romane” va este util si dvs., ca parinte!
 
Da, atunci cand copilul dvs. se pregateste pentru examenul de evaluare la limba romana, este foarte indicat sa va pregatiti si dvs. impreuna cu el. In felul acesta, daca va simte implicat, copilul capata sentimentul ca nu este singur in aceasta aventura a examenului de evaluare, devine mai receptiv, mai putin stresat si acumuleaza informatia mai usor.
 
Plus ca, stapanind si dvs. foarte bine materia, puteti avea discutii la obiect cu el, il puteti verifica si mai ales il puteti incuraja pentru progresele pe care le face.
Si care este modalitatea cea mai la indemana prin care va puteti pregati si dvs.?
 
Desigur, prin intermediul memoratorului Capcanele GRAMATICII si LITERATURII Romane.
Veti vedea cum, gratie lui, informatii de mult uitate se reimprospateaza imediat in mintea dvs. si va transforma in indrumatorul competent si disponibil 24 de ore din 24  de care copilul dvs. are nevoie!
 
 
Comandati ACUM memoratorul “Capcanele GRAMATICII si LITERATURII Romane”!
Este cea mai buna decizie pe care o puteti lua pentru viitorul copilului dvs.!
 
Pret: 57.75 lei (TVA inclusa)
Livrare: prin curier, la adresa indicata de dvs.
Plata: la livrare   
 
 
 

Clientii au mai fost interesati si  de:


Ghidul PowerPoint pentru elevi

 

PowerPoint pentru elevi, este creat special pentru rezolvarea problemelor pe care elevii le intampina la prezentarea proiectelor scolare.

Este UNICUL instrument adresat elevilor cu varste cuprinse intre 8 si 15 ani. Acesta urmareste: 
 • clarificarea unor notiuni specifice
 • crearea deprinderilor necesare pentru alcatuirea unor prezentari de efect
 • impartasirea unor solutii pentru situatiile cu care elevii din clasele II-VIII se confrunta frecvent la elaborarea prezentarilor pentru proiectele lor scolare.
Cu ajutorul PowerPoint pentru elevi, copilul dvs. intelege:
 1. ce este si cum se realizeaza o prezentare electronica
 2. cum functioneaza aplicatia PowerPoint 2010 - operatii de baza
 3. ce este un diapozitiv (alias “slide”)
 4. cum se introduce un text
 5. cum procedeaza pentru a introduce o imagine
 6. cum sa se foloseasca  de ilustratiile de tip SMARTART
 7. cum se introduce in prezentare un grafic, un tabel sau o diagrama
 8. ce tipuri de prezentari poate realiza singur
 9. cu le salveaza si le tipareste
 
Din paginile lucrarii ei invata ca o prezentare in PowerPoint trebuie sa fie: 
 • concisa (slide-urile trebuie sa contina, alaturi de imagini, doar idei scurte sau cuvinte – cheie care sa-l ajute pe autor sa-si prezinte liber tema)
 • inteligibila (prezentarea trebuie sa fie logic structurata, usor de urmarit si sa nu oblige audienta sa citeasca de pe slide)
 • atractiva (nimanui nu-i place, cred, ca la expunerea sa, audienta sa dea semne de nerabdare sau – mai grav – de absenteism!)

Pret: 78.75 lei (TVA inclusa) 

Dictionar 1000 de cuvinte scrise cu cratima

O lucrare-ghid menita sa-i scoata din zona nesigurantei pe toti elevii ciclului primar si gimnazial. Dar nu numai pe acestia, ci pe toti cei care simt nevoia sa-si improspateze memoria sau vor sa-si dea un „up-date” de ultima ora!

Un instrument pretios, disponibil gratie unor autori experimentati, care au depasit capcanele limbii romane. Printre acestia, doamna invatatoare Ana Olteanu, ale carei eforturi, materializate in „Dictionar – 1000 de cuvinte scrise cu cratima”,  s-au alaturat lingvistilor si oamenilor de cultura preocupati de scrierea corecta a limbii romane!
 
Iata de ce trebuie sa achizitionati lucrarea: 
 
1. Traiti in Romania. Este, in realitate, o datorie sa va cunoasteti limba materna. Insusita corect.
 
2. Pentru ca examenele bat la usa si nu vreti ca viitorul copilului dvs. sa aiba de suferit doar pentru ca nu a stiut cum se scriu corect anumite cuvinte. 
 
3. Reprezinta cea mai buna, simpla si eficienta modalitate de a cunoaste transformarile reformei ortografice.
 
4. Este cel mai bun dictionar, care aduna sistematic toate circumstantele in care anumite cuvinte se scriu cu cratima. 
 
5. Lucrarea este indispensabila elevilor, dar si tuturor celor care vor sa-si imbunatateasca exprimarea orala si scrisa.
 
6. Este un ajutor nepretuit, practic, pentru insusirea corecta a formelor lexicale si morfologice.
 
7. Materialul se doreste a fi o sursa autorizata pentru eliminarea celui mai mare handicap: necunoasterea principalelor aspecte specifice limbii romane, care ar trebui sa faca parte din zestrea informationala a fiecarui roman.
 
8. Elimina dezavantajele datorate lipsurilor acumulate in decursul anilor. 
 
9. Analizeaza situatiile speciale de comunicare si scriere, in care cratima are rol principal. Cu argumentele respective in necesitatea folosirii acesteia.
 
10. Realizeaza o reconectare la frumusetea limbii romane. Prin procedee dinamice, vii, practice, de redescoperire a valorii cuvintelor romanesti.

Pret: 46.20 lei (TVA inclusa) 

 


Asteptam cu placere comanda dvs.!
 
Cu prietenie, ca de la parinte la parinte,
 
 
Ana Rusu
Coordonator de proiect
M.B.    
 

Formular de comanda

Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Cumparati de 150 Lei si livrarea este gratuita!
Doar in luna ianuarie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 150 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.

Bifati produsele dorite:


Lucrare special realizata pentru copilul dvs.!

Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.

termenii si conditiile site-ului!

Produsele achizitionate pot fi vizualizate si online, folosind platforma RS Online, unica in Romania. Veti putea sa va logati imediat ce plata produsului este confirmata in contul nostru.
www.RSonline.ro
* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.